Șuncă de Paște
pentru că vrem să le oferim celor dragi doar cel mai bun!
Șunca de Paște este un preparat tradițional, realizată din pulpă fasonată de carne de porc.
Șunca de Paște este un preparat tradițional, purtând puternic amprenta specificului zonei noastre. Este un produs creat pentru această perioadă și într-o ediție limitată, căci după cum chiar numele o spune, este un produs de sezon. La prepararea șuncii folosim pulpă fasonată de carne de porc ce nu depășește 7 kg, deoarece dimensiunea ei fiind foarte importantă în maturarea produsului. Maturarea acestui produs este un proces de durată, de aproximativ două săptămâni. Se realizează cu sare și un amestec de condimente proaspăt măcinate și de cea mai bună calitate.
După maturare, șuncile sunt legate și atârnate pe cărucioare, trecându-se apoi prin procesul de zvântare lentă și afumare cu fum rece. Aceste două operațiuni se alternează, iar alegerea rumegușului pentru acest proces este de importanță maximă. Rumegușul este de lemn de esență tare precum: fag, stejar sau chiar cireș, iar prin afumare produsul capătă calitățile senzoriale dar și de culoare, precum mezelurile făcute în casă!
Consumul a 100 de grame din Șunca de Paște reprezintă în jurul a 14% aport caloric din cantitatea zilnică estimată pentru un adult, care are nevoie de aproximativ 2000 calorii zilnic. Produsul nostru conține 137,7 kilocalorii sau o valoare energetică egală cu 582 kj. Conține grăsime în proporție de 3,3 g și proteine de 25 de grame. Șunca de Crăciun este un produs afumat.