Salam de iarnă

pentru că cel local este întotdeauna mai bun!
Carne de porcCarne de vită

Salamul de iarnă este un produs tradițional, preparat din pulpă fasonată de carne de porc, slănină tare, respectiv condimente. În sprijinul gustului folosim procedura de uscare lentă și afumare la rece.

Salam de iarnă

Salamul de iarnă este un produs tradițional prin care ne-am dorit să readucem gustul de altădată al salamului crud și uscat la rece, făcut în familie, care atârna în pod mai bine de trei luni, pentru a se conserva în cel mai natural mod. Pe timpuri, realizarea acestuia era posibilă doar iarna, când temperatura joasă ajuta procesul său de uscare.

Astăzi – datorită tehnologiilor pe care le deținem – reușim să vă oferim și în sezonul cald acest gust miraculos. La prepararea salamului de iarnă folosim pulpă fasonată de carne de porc, slănină tare, respectiv condimente, iar în sprijinul gustului folosim procedura de uscare lentă și afumare la rece. Practic, prin procesul de uscare, din 135 grame de carne se obțin 100 grame de salam uscat. Prin ingrediente de calitate oferim salamului nostru o valoare nutritivă ridicată cu conținut mare de proteină, numai bun pentru toți clienții noștri, care au nevoie de energie și putere!

Consumul a 100 grame din salamul de iarnă reprezintă în jurul a 25% aport caloric din cantitatea zilnică estimată pentru un adult, care are nevoie de aproximativ 2.000 calorii zilnic. Produsul nostru conține 494,15 kilocalorii sau o valoare energetică egală cu 2070 kJ. Conține grăsime în proporție de 43 g, dintre care proteine 24 de grame.

Salamul de iarnă este o sursă bună de nutrienți, vitamine și minerale, precum vitamina B-12, sodiu, fosfor, fluorură, fier și seleniu.