Gustul tradiției: Tocană de linte cu costiță afumată

| de Captain Bertis | în categoria Rețete

Gustul tradiției: tocană de linte cu costiță afumată

Ingrediente:

  • 500 g linte

  • 1 kg de costița afumată Bertis

  • 2 cepe galbene

  • 4-5 căței de usturoi

  • 2 dl Pastă tomate Olympia

  • 4 linguri ulei

  • 1 legătură de pătrunjel

  • 1 linguriță de boia dulce Vegeta

  • 2 linguri de făină

  • 200 g smântână

  • sare, piper, foi de dafin.

În primul rând trebuie să știți că, spre deosebire de fasole sau năut, lintea nu are nevoie să stea la înmuiat, astfel că ea se gătește foarte repede!

Așadar, trecem direct la costița afumată, care se taie în felii groase de aproximativ două degete și se fierbe la foc potrivit într-o cratiță mare cu apă la care se adaugă câteva foi de dafin și piper după gust.

În același timp într-o tigaie înaltă prăjim ceapa și usturoiul în ulei, condimentând cu sare și piper. Când ceapa începe să-și schimbe culoarea, adăugăm ardeiul tăiat cubulețe, boiaua și pasta de tomate. Când începe să fiarbă, se adaugă puțină zeamă de la costiță și se mai lasă la foc mic aproximativ 30 de minute.

Adăugăm apoi lintea și îi dăm timp încă 15 - 20 de minute să se omogenizeze. La final punem smântâna și amestecăm bine, asezonând cu pătrunjelul proaspăt tocat.

Nu pierdem din vedere nici costița. Când carnea începe să se desprindă de pe oase, înseamnă că este pregătită pentru pasul următor: prăjim costițele în ulei sau grăsime până se rumenesc bine. Costițele se servesc alături de tocana de linte într-o armonie perfectă și tradițională!

Poftă mare!

Comentarii

Nu sunt comentarii.

    Comentariul Dvs.

    Istoric