La noi în zonă, a existat întotdeauna o mare tradiție (și există și astăzi!) în prepararea mezelurilor de casă și cu siguranță că fiecare familie deține rețeta proprie moștenită de la străbuni. Astfel că, a face tobă, maioș sau leber, caltaboși sau sângerete, cârnați și tot felul de salamuri, este ceva normal pentru gospodăriile noastre. Scopul nostru la Bertis este același, și anume de a reuși rețete și produse, care să ne bucure papilele gustative prin gustul tradițional. Așa s-a născut și ideea salamului nostru de iarnă, pe care vi-l prezentăm în această lună ca și vedeta noastră! Dar de ce vara un salam cu nume de iarnă? Păi haideți să vă dezvăluim secretul...
Salamul de iarnă este un produs tradițional prin care ne-am dorit să readucem gustul de altădată al salamului crud și uscat la rece, făcut în familie, care atârna în pod mai bine de trei luni, pentru a se conserva în cel mai natural mod. Pe timpuri, realizarea acestuia era posibilă doar iarna, când temperatura joasă ajuta procesul său de uscare. Astăzi – datorită tehnologiilor pe care le deținem – reușim să vă oferim și în sezonul cald acest gust miraculos. La prepararea salamului de iarnă folosim pulpă fasonată de carne de porc, slănină tare, respectiv condimente, iar în sprijinul gustului folosim procedura de uscare lentă și afumare la rece. Practic, prin procesul de uscare, din 135 grame de carne se obțin 100 grame de salam uscat. Prin ingrediente de calitate oferim salamului nostru o valoare nutritivă ridicată cu conținut mare de proteină, numai bun pentru toți clienții noștri, care au nevoie de energie și putere!
Consumul a 100 grame din salamul de iarnă reprezintă în jurul a 25% aport caloric din cantitatea zilnică estimată pentru un adult, care are nevoie de aproximativ 2.000 calorii zilnic. Produsul nostru conține 494,15 kilocalorii sau o valoare energetică egală cu 2070 kJ. El conține grăsime în proporție de 43 g, dintre care proteine 24 de grame. Salamul de iarnă este o sursă bună de nutrienți, vitamine și minerale, precum vitamina B-12, sodiu, fosfor, fluorură, fier și seleniu.
Comentarii
Comentariul Dvs.