Gustul tradiției: Clătită uriașă cu cârnați la cuptor
Ingrediente pentru 4 persoane:
4 Cârnați Măcelărești Bertis
2 ouă
150 g de făină
190 ml de lapte
1 vârf de cuțit de sare
piper după gust
o lingură și jumătate de ulei
Mod de preparare:
Odată cu pregătirea ingredientelor nu uitați de cuptor, o preîncălzire la 220°C va aduce temperatura ideală de coacere. După care tăiați cârnații în două și crestați-i pe diagonală, astfel încât să se deschidă frumos la copt.
Ungeți o tavă ceramică sau o tigaie și prăjiți cârnații până ce se rumenesc. În paralel treceți la prepararea aluatului. Puneți făina într-un castron și formați un cuib în mijloc. Separat bateți ouăle pe care le încorporați cu făina, apoi adăugați laptele și omogenizați aluatul.
După ce acesta a devenit compact, condimentați cu sare și piper după gust. Aluatul final este comparabil cu cel pentru clătite. După ce cârnații s-au rumenit bine, îi așezați în vasul de ceramică și turnați aluatul peste ei.
Tava se introduce în cuptorul preîncălzit, temperatura rămâne la 220°C. Timpul de coacere este de 20-25 minute, până când aluatul crește și se rumenește.
Poftă bună!
Comentarii
Comentariul Dvs.