Gustul tradiției: Clătită uriașă cu cârnați la cuptor

| de Captain Bertis | în categoria Rețete

Gustul tradiției: Clătită uriașă cu cârnați la cuptor

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 4 Cârnați Măcelărești Bertis

  • 2 ouă

  • 150 g de făină

  • 190 ml de lapte

  • 1 vârf de cuțit de sare

  • piper după gust

  • o lingură și jumătate de ulei

Mod de preparare:

Odată cu pregătirea ingredientelor nu uitați de cuptor, o preîncălzire la 220°C va aduce temperatura ideală de coacere. După care tăiați cârnații în două și crestați-i pe diagonală, astfel încât să se deschidă frumos la copt.

Ungeți o tavă ceramică sau o tigaie și prăjiți cârnații până ce se rumenesc. În paralel treceți la prepararea aluatului. Puneți făina într-un castron și formați un cuib în mijloc. Separat bateți ouăle pe care le încorporați cu făina, apoi adăugați laptele și omogenizați aluatul.

După ce acesta a devenit compact, condimentați cu sare și piper după gust. Aluatul final este comparabil cu cel pentru clătite. După ce cârnații s-au rumenit bine, îi așezați în vasul de ceramică și turnați aluatul peste ei.

Tava se introduce în cuptorul preîncălzit, temperatura rămâne la 220°C. Timpul de coacere este de 20-25 minute, până când aluatul crește și se rumenește.

Poftă bună!

Comentarii

Nu sunt comentarii.

    Comentariul Dvs.

    Istoric