5+1 sfaturi utile pentru grătar

| de Captain Bertis | în categoria Informativ
grill

În sfârșit a sosit vremea frumoasă și e timpul pentru un grătar bun! Pentru mulți dintre noi poate doar în grădină, pentru alții neapărat în natură, dar țelul este comun: bucuria unui ospăț la grătar. De fapt „grătarul” este una dintre cele mai populare activități sociale în aer liber! Dar pentru ca acesta să fie cât mai gustos, vă oferim câteva sfaturi şi idei utile, pe care ar trebui să le urmaţi ca acțiunea să se termine cu succes!

mici

1. Ingrediente de calitate!

Fiecare grătar începe cu alegerea ingredientelor, iar calitatea acestora poate fi mai mult ca sigur cheia unui grătar de succes, pentru că orice masă delicioasă începe cu produse de calitate. Pe de altă parte, astăzi din ce în ce mai mulți oameni se gândesc la sănătate și acordă atenţie la ceea ce mănâncă și la modul în care acest lucru le poate afecta organismul. Cu alte cuvinte s-ar putea spune că alimentaţia sănătoasă a devenit un trend! Din fericire, nu trebuie să mergeţi prea departe pentru a găsi cele mai bune ingrediente pentru un grătar de succes, pentru că tot ce va doriți pentru un ospăț sănătos găsiţi în magazinele Bertis.

2. Grătarul reușit începe cu o scânteie bună!

Cărbunele face și el parte din rețeta grătarului, pentru că fără el de altfel nu se poate! În cazul cărbunelui, cel mai potrivit moment pentru începerea acțiunii este doar atunci când acesta nu mai arde și când își schimbă culoarea, din roșu de jar în alb! Puteţi determina cu ușurință temperatura perfectă prin următoarea metodă: ţineţi palma la aproximativ 12 cm deasupra cărbunilor și dacă simţiți că vă arde înseamnă că temperatura este optimală și puteţi începe grătarul.

ciolan-presat

3. O marinadă bună va face carnea cu adevărat delicioasă!

Cel puţin cu o jumătate de zi înainte de a găti (dar de preferabil ar fi chiar cu o zi înainte) este bine să pregătiți carnea, ne referim aici la procesul de marinare. Pre-prepararea cărnii este o acțiune culinară foarte importantă, care dă rezultatele cele mai bune în cazul marinării. Puteţi folosi mai multe tipuri de marinade, iar alegerea celei mai potrivite depinde foarte mult de tipul cărnii pe care o folosiți. Astfel puteţi folosi o marinadă pe bază de iaurt sau bere, sos de tomate sauvin, miere și alte ingrediente dar, dacă vreţi să păstraţi doar un preparat simplu, va fi suficient și un ulei condimentat.

4. Nu vă înfigeți niciodată furculița în carnea care se prăjește!

Atenţie, folosiți clești cu mâner lung sau o spatulă pentru a întoarce carnea și nu furculița. Acest procedeu va păstra sucurile înăuntru, iar carnea va fi deliciosă și nu se va usca!

5. Nu lăsaţi preparatele gata făcute pe grătar!

Aproape la finalul grătarului, când toți așteaptă cu poftă rezultatul, și totuși ați mai avea nevoie de puțin timp pentru a finaliza și ultimele preparate... ca să nu daţi greș cu totul, înfășurați carnea gata făcută în folie de aluminiu! Acest lucru împiedică răcirea ei și distribuie sucul fripturii în mod uniform, astfel încât ea se va păstra fragedă.

carnati-picanti

+1 Contează ce legume alegi ca garnitură!

Automat când vorbim despre un grătar reușit, gândul ne duce numai la carne, dar legumele pot fi și ele un adevărat deliciu. Alegeţi întodeauna pentru grătar legume care conţin puțină apă, cum ar fi ardeii, vinetele sau porumbul. lar când vine vorba despre ciuperci, acestea trebuie să fie neaparat mari! Puteţi chiar să le marinaţi în prealabil, să le ungeţi sau stropiţi cu ulei, respectiv unt și să le presărați cu condimente sau chiar pot fi umplute. Succes și poftă mare!

Comentarii

Nu sunt comentarii.

    Comentariul Dvs.

    Istoric