Gustul tradiției: Variațiuni de sandviciuri cu șuncă Bertis Deliciu
1. Sandvici cu șuncă și sos remoulade
Sos remoulade:
8 - 10 linguri de maioneză
2 linguri de muștar
1 linguriță de concentrat de ardei iute
½ ceapă roșie
1 buc de castravete murat
sare și piper după gust
Pentru ciupercă:
100 g de ciuperci champignon
4 linguri de ulei de măsline
3 linguri de sos soia
1 lingură de oțet balsamic
Pentru sandvici:
1 baton Păstoresc Bertis
1 - 2 buc frunze de salată
3 - 4 felii de Șuncă Deliciu Bertis
2 - 3 felii de cașcaval
o roșie și un castravete
Mod de preparare:
Pentru a face o remouladă de casă, se amestecă maioneza, muștarul, concentratul de ardei iute, ceapa roșie tocată și castravetele murat, după care se condimentează cu sare și piper. Ciupercile se taie felii și se încălzește o tigaie la foc mediu în care se amestecă uleiul de măsline, sosul de soia și oțetul balsamic. În acest sos se adaugă ciupercile și care prăjesc.
Pentru a pregăti sandviciul, tăiați batonul în două și ungeți ambele jumătăți cu sos remoulade. Decorați cu frunzele de salată partea de jos a batonului, după care așezați ciupercile, feliile de șuncă și cașcavalul! La final urmează roșia și castravetele tăiate felii. Sandviciul este gata!
2. Chiflă cu spanac, șuncă și cașcaval
Ingrediente:
1 - 2 lingură de ulei de măsline
2 căței de usturoi
1 pachet de spanac baby
cremă de brânză
sare și piper după gust
1 buc de chiflă cu semințe
4 felii de Șuncă Deliciu Bertis
3 felii de cașcaval
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă usturoiul tocat și se adaugă spanacul. Când începe să se prăbușească, se condimentează cu sare și piper și se rumenește timp de 4-5 minute. Se taie chifla în două, se unge cu cremă de brânză, se pun două felii de șuncă, apoi două felii de cașcaval, apoi spanacul, apoi din nou cașcaval și șuncă, iar la final se pune deasupra chifla.
3. Sandvici de croissant cu maioneză și pesto
Maioneză cu pesto:
3 linguri de maioneză
3 linguri de pesto
Pentru sandvici:
1 buc de croissant
2 - 3 frunze de salată
3 - 4 felii de Șuncă Deliciu Bertis
1 - 2 felii de cașcaval
1 roșie
cremă de brânză
Mod de preparare:
Pentru crema de sandvici, se amestecă maioneza și pestoul verde. Pentru a prepara sandvișul, se taie croissantul în două, se întinde crema de brânză pe croissant, se pune deasupra câteva frunze de salată, feliile de șuncă, cașcavalul, câteva felii de roșii, iar la final se întinde maioneza cu pesto peste croissant și gata!
Comentarii
Comentariul Dvs.