O marinadă delicioasă poate transforma chiar și cea mai simplă carne într-un festin fabulos. O marinadă bună nu este responsabilă doar de frăgezimea cărnii la grătar, ci și de aroma sa bogată. Secretul marinadei este că, datorită aromei amestecului ingredientelor simple și obișnuite, puteți experimenta un gust diferit de fiecare dată când pregătiți mâncarea pe grătar. Ne place să încercăm noi amestecuri de marinadă și vă vom arăta preferatele noastre:
1. Marinadă de rozmarin cu oțet balsamic
Ingrediente:
100 ml de vin roșu sec
3 linguri de oțet balsamic
2 linguri de ulei de măsline
2 căței de usturoi, tăiați felii subțiri
1 lingură de muștar
1 lingură de semințe de coriandru
1 linguriță de piper
1 linguriță de sare
1 crenguță de rozmarin proaspăt
2. Marinadă cu iaurt condimentat
Ingrediente:
140 g de iaurt grecesc
3 linguri de suc de lămâie
3 linguri ulei de măsline extravirgin
2 linguri de pastă de ardei
2 lingurițe chimen măcinat
1/2 linguriță de amestec de scorțișoară, cuișoare și nucșoară
1 linguriță de sare
3. Marinadă de citrice și usturoi
Ingrediente:
1 lingură de coajă de portocale
100 ml suc de portocale
1 lingură de coajă rasă de lime
sucul de la 1 lime
2 linguri de ulei de măsline
1 linguriță de semințe de chimen
2 căței de usturoi, tocați mărunt
4. Marinadă de muștar cu miere
Ingrediente:
2 linguri de muștar
1 lingură de miere
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
1/2 linguriță de piper
1-2 căței de usturoi
1 linguriță de sare
5. Marinadă mediteraneană
Ingrediente:
sucul de la 1 lămâie
3 linguri de ulei de măsline
2-3 căței de usturoi, tocați mărunt
2 linguri de frunze proaspete de oregano, tocate mărunt
1 linguriță de frunze proaspete de cimbrișor, tocate mărunt
1 frunză întreagă de dafin
1 linguriță de sare
1/2 linguriță de piper negru măcinat mărunt
+1 Marinadă Bertis
Ingrediente:
100 ml ulei de măsline
50 ml sos de soia
50 ml sos Worcestershire
25 ml oțet balsamic
2 linguri de suc de lămâie
2 linguri de muștar
1/2 linguriță de piper
2 căței de usturoi, tocați mărunt
1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat fin
Cum se prepară:
Procesul de preparare pentru toate cele șase marinade este incredibil de simplu; se bazează pe aceeași metodă de preparare. Amestecați ingredientele într-un bol și veți obține o marinadă. Apoi, adăugați carnea la alegere (marinadele menționate mai sus sunt ideale pentru carnea de porc, de pui și de vită) și lăsați-o la frigider timp de cel puțin 5 ore, așadar fibrele cărnii să absoarbă cât mai mult aromele condimentelor.
Comentarii
Comentariul Dvs.