Categoria Reflector
În această ultimă lună de toamnă, când afară cade bruma, iar ploile și vântul ne anunță că vine vremea rece, noi vă invităm călduros să descoperiți din nou povestea unuia dintre colegi noștri, de care suntem mândri și care – pe bună dreptate – poate fi un exemplu de viață și carieră pentru oricine din noi.
Se numește: Ferentz Péter și are 33 de ani. S-a alăturat echipei Bertis în urmă cu aproape 10 ani, a început ca șofer de livrări la magazinele Bertis.
Astăzi conduce managementul celor 13 magazine din rețeaua noastră! L-am provocat pe Peter la un mic interviu, că să aflăm ce determinare a avut pentru munca sa și ce înseamnă cariera lui.
Depozitul bunătăților de la Bertis sau „compartimentul cel mai friguros” din cadrul firmei este punctul unde produsele ies la rampă.
În depozit, cele mai gustoase și felurite mezeluri dar și alte produse, se întâlnesc ca într-o expoziție culinară, așteptând să facă cunoștință cu clienții noștri. Practic, de aici pleacă către consumatorii noștri majoritatea produselor noastre.
Cum pătrunzi pe ușa de sticlă puternic izolată intri în cu totul altă lume: oamenii sunt îmbrăcați gros și umblă precum furnicile dintr-o parte în alta, stivuitoarele silențioase cu lăzi pline de mezeluri completează și ele imaginea, iar aburii răcoroși din jurul angajaților arată că acțiunea în depozit se desfășoară mereu foarte „fresh”!
La noi în zonă, a existat întotdeauna o mare tradiție (și există și astăzi!) în prepararea mezelurilor de casă și cu siguranță că fiecare familie deține rețeta proprie moștenită de la străbuni. Astfel că, a face tobă, maioș sau leber, caltaboși sau sângerete, cârnați și tot felul de salamuri, este ceva normal pentru gospodăriile noastre. Scopul nostru la Bertis este același, și anume de a reuși rețete și produse, care să ne bucure papilele gustative prin gustul tradițional.
Așa s-a născut și ideea salamului nostru de iarnă, pe care vi-l prezentăm în această lună ca și vedeta noastră! Dar de ce vara un salam cu nume de iarnă? Păi haideți să vă dezvăluim secretul...
Așa cum am spus mereu, la Bertis oamenii sunt cei care sfințesc locul și mai bine spus, ei sunt esența succesului nostru și a calității produselor noastre.
În această lună plină de soare și optimism vă prezentăm un personaj la fel de senin, care după aproape 17 ani la Bertis, uimește mai departe prin fantezie și pricepere dând viață celor mai gustoase mezeluri! Se numește Doru Dumitru și este inginer tehnolog în industria cărnii.
Faceți cunoștință cu Katalin Kovács și Sándor Csoma, cei care ne vor prezenta secretele departamentului de prelucrare a cărnii de pui!
Dacă luna trecută vă prezentam doi dintre colegii noștri de la Bertikris din cadrul secției de dezosare, luna aceasta continuăm pe linia procesului de producție și, cu mândrie, vă prezentăm doi colegi de la secția de preparare.
Precum un episod gen “Matrix” așa începem și noi prezentarea personajelor noastre din această lună, și o facem cu intenție căci de data aceasta intrăm pe teritoriul Bertikrisului și al producției de carne, secția dezosare. Condițiile de lucru aici respectă un standard ridicat de protecție și igienă iar în hala de producție totul arată ca într-un scenariu Matrix! Așadar vă introducem în locul unde începe totul! Aici este prima stație importantă de pregatire, tranșare și dezosare a cărnii care mai târziu se transformă în materie primă pentru mezelurile gustoase sau efectiv devine carnea proaspătă pentru grill! Este un loc unde lamele cuțitelor sclipesc iar sunetul pare înfricoșător, dar atmosfera în care oamenii lucrează aici contrazice total acest film!
Pentru copii înseamnă o adevărată magie, iar pentru adulți este o bucurie care îndulcește viața... căci prăjiturile au fost și vor rămâne pentru mereu o creație a gustului pentru toţi dintre noi! Și pentru că la toţi ne plac prăjiturile, vă invităm în această lună cu mare poftă, să vizitaţi laboratorul nostru de cofetărie și patiserie din cadrul Bertis! Gazde ne sunt două dintre cele mai iscusite „artiste” ale prăjiturilor și anume: Molnár Erzsébet - cofetar și Izabela Dumitru - inginera i.a. Așadar, continuând seria noastră „Noi suntem Bertis”, dedicată oamenilor noștri, vă prezentăm lumea prăjiturilor direct din sufletul și povestea celor care le dau viața.
Cei mai mulți dintre noi ajungem dimineaţa încă somnoroși la rafturile cu pâine! Mirosul pâinii proaspete ne ghidează automat către rafturile pline cu miresme și gusturi deosebite. Aducerea la timp a pâinii necesită însă eforturile neobosite a multor oameni. Acest articol vă dezvăluie „misterele” unei meserii nobile, prin intermediul oamenilor care lucrează la brutăria Bertis. Să lucrezi într-o brutărie este pentru mulți un vis... În fiecare zi, înconjurați de delicatese întregi, rezultatul acestei munci devine însăși bucuria de a-i încântă pe ceilalți cu acestea, cu produsele de patiserie gustoase și pâinea crocantă proaspăt coaptă. Pe lângă toată bucuria, trebuie să amintim și de munca care se ascunde în spate!
Atunci când vine vorba despre munca cu hârtii și facturi, sunt mulți cei care cu siguranță nici nu vor să audă despre așa ceva! Numai că ordinea facturilor corespunzătoare mărfurilor și administrarea acestora este o parte extrem de importantă în procesul muncii.